Valg af produkter ved opstart af virksomhed

Det er ikke underligt at rigtig mange unge mennesker kigger efter muligheden for at starte deres egen virksomhed op (kilde). Selvom flere og flere tager en god lang uddannelse, så er jobmulighederne ikke længere så gode og man kan slet ikke regne med at finde et job når man kommer ud af skolen. Det kan nemlig også være et problem at være overkvalificeret.

Flere og flere drømmer om at starte deres egne virksomheder og selv styre slagets gang.

Flere og flere drømmer om at starte deres egne virksomheder og selv styre slagets gang.

Men det er heller ikke lutter lagkage at skulle starte sin egen virksomhed op. Nedenfor vil jeg kort løbe igennem nogle af de ting som det er vigtigt at have i baghovedet inden man kaster alle sine sparepenge efter et projekt.

Hvad vil folk have?

For det første skal man finde ud af hvad det er folk eller virksomheder gerne vil købe. Lige nu er der eksempelvis rigtig godt salg i robotstøvsugeren, da både private er trætte af at støvsuge og det offentlige tvinger alle ældre til at anskaffe sig en robot til at klare den basale rengøring i hjemmet.

Omvendt er det ikke sikkert at ret mange er interesseret i at købe punge med velcro (også kendt som surferpunge).

Så uanset om man selv synes det er en fantastisk ide, så er det vigtigt at lave nogle undersøgelser af markedet så man er sikker på at der er købere derude. Heldigvis er der mange værktøjer til at gøre dette. Det svære er at acceptere hvis der ikke er et marked til den ide man har fået. Det kan gøre at nogen vælger at snyde lidt med tallene, så det alligevel giver mening at starte op.

Det er primært de unge der gerne selv vil have en virksomhed.

Det er primært de unge der gerne selv vil have en virksomhed.

Hvor kan du selv købe dem?

For at skabe en god forretning, så gælder det om at købe billigt ind og sælge dyrt. Jo bedre du er til det, desto mere profitabel vil din forretning være. Flere har haft god succes med parallelimport af varer som f.eks. disse Nokia telefoner – Det er dog ikke alle der er lige vilde med den slags, så kan du få rettighederne til at købe et bestemt produkt billigt og sælge det dyrt, så har du et godt udgangspunkt.

Mange vælger at rejse til østen for at indgå aftaler med virksomheder i Kina, Japan, Taiwan og lignende steder. En af udfordringerne er dog at man gerne skal aftage relativt store partier. Derfor er det også endnu mere vigtigt at have undersøgt at der er et marked for de produkter man henter hjem. Har man pludselig en hel container stående med produkter der ikke kan sælges, så forsvinder modet hurtigt.

Lagerproblematikken

En sidste ting er hele lagerproblematikken og logistikken. Store produkter fylder meget og koster flere penge at have opbevaret. Ligeledes kan de være sværere at sende til kunden. Alt sammen noget man skal have i baghovedet inden man kaster sig ind i en forretning.

Ofte kan man godt finde produkter der ikke fylder ret meget og som er lette at sende, men hvor der stadig er en god profitmargin. Kan man være så heldig at finde digitale produkter der kan sendes via e-mail så begynder det først at ligne noget.

Vil du lære mere om online markedsføring, så vil jeg anbefale dig at læse på antphilosophy.com.