Kontorfællesskab for iværksættere

Der er mange ting, man skal overveje og være opmærksom på når man tager det store skridt at bliver iværksætter. Det er på mange måder et ordentligt skridt ud i det ukendte man tager, når man vinker farvel til livet som fast lønmodtager og træder ud i den usikre, men frie verden som selvstændig erhvervsdrivende.

For det første skal man naturligvis have rigtig godt styr på hvad det er man vil sælge, uanset om det er fysiske varer eller serviceydelser. Det går vi ud fra er en proces du allerede har været igennem, hvis du har besluttet dig for at blive iværksætter. Dernæst er der alt det formelle og juridiske omkring at blive momsregisteret, skatteregler og alt det andet, der er uhyre vigtigt at være skarp på. Her er der stor hjælp at hente både på nettet og hos SKAT. Det meste kan klares online ved hjælp af NemID.

TeamworkHvor skal jeg sidde og arbejde?

Det punkt vi i denne artikel har valgt at sætte ekstra fokus på er den fysiske placering af din arbejdsplads. Vi tillader os samtidig at tage udgangspunkt i den antagelse at du er en form for konsulent eller freelancer, der ikke er afhængig af en bestemt fysisk lokation, som f.eks. en fysisk butik, et lager eller et værksted, men som mange af os klarer alt fra en laptop med WiFi.

Fordele og ulemper ved at sidde derhjemme og arbejde

Mange vælger i begyndelsen, hvor alting er usikkert og økonomien er spinkel, at sidde hjemme i privaten og arbejde. Det har både fordele og ulemper. På fordelsiden kan naturligvis nævne at det er så godt som gratis. Du har allerede internetforbindelsen og skal bare bruge et bord og en stol. En anden fordel er, at du slipper for at skulle pendle. Pendling er et onde, som rigtig mange danskere kæmper med i dag, og som en undersøgelse bragt i Metroxpress forleden lige har vist gør os ulykkelige og det der er værre. En sidste fordel er fleksibiliteten i forhold til at hente og bringe eventuelle børn fra institutioner.

Ulemperne ved hjemmekontor er at det kan være svært at holde fokus og koncentration. Det kræver en meget stærk rygrad og stor selvdisciplin at stå op og arbejde en hel dag hjemme fra privaten, uden at ryge i de mange overspringshandlinger der findes. Man kunne jo godt lige tage opvasken, sætte vask over, handle – eller blot falde i en meget lang frokostpause. Det bliver også meget nemt ensomt at sidde hjemme dag efter dag uden kolleger eller nogen voksenkontakt.

Derfor anbefaler vi et kontorfællesskab

Netop på grund af behovet for at komme ud i verden blandt andre ligesindede, anbefaler vi at man så hurtigt det økonomisk kan lade sig gøre, lejer sig ind i et kontorfællesskab. For det første er det vigtigt for de fleste at kunne gå ud af døren og ”tage på arbejde”. For det andet er der så stor værdi i netværksdelen af at sidde i et kontorfællesskab sammen med andre iværksættere og selvstændigt erhvervsdrivende.