Kom selv ind i kampen om den billigste bilforsikring

Når man har købt en bil er det lovpligtigt at man også har en ansvarsforsikring, der dækker hvis der sker uheld i trafikken, der påvirker andre personer eller deres køretøjer. Men man skal ikke kaste sig hovedkulds ud i at underskrive den første og bedste kontrakt, da der er mange forsikringsselskaber på markedet, der hver især kæmper om at skrabe kunder til.

Man kan derfor hurtigt ende med at få en bilforsikring, der ikke er tilpasset ens behov og derfor bliver alt for dyr på årlig basis, men man kan selv gøre noget ved dette problem inden det opstår. På internettet finder man flere prissammenligningstjenester, der på under 2 minutter kan finde oplysninger om op til 30 forskellige bilforsikringer, disse forsikringstyper vil blive fundet efter man har indtastet nogle oplysninger om bilens mærke, førerens skades- og forsikringshistorik samt førerens rang på bilist-skalaen, elitebilister vil oftest få tilbudt en billigere bilforsikring end f.eks. unge, der kun lige har fået kørekort og deres første bil.

Som ung og ny i trafikken skal man tænke over, at ens bilforsikring altid vil være højere end hvad ens forældre betaler, dette er grunden til at de fleste unge investerer i en gammel, og tit faldefærdig spand, da de så kan slippe afsted med en billigere bilforsikring uden kaskodækning.

spreader-1349788_1920

‘Prissammenligningstjenester hjælper dig med at finde den billigste bilforsikring.

De mange gratis prissammenligningstjenester på internettet er der kun for forbrugernes skyld, disse tjenester kan benyttes så ofte man vil, og koster ingenting da de forskellige forsikringsselskaber de samarbejder med, betaler for gildet.

Når man klikker sig ind på en af disse tjenester vil man blive oplyst om, hvorvidt ens oplysninger vil blive brugt til f.eks. markedsføring ved at blive frigivet til tjenestens samarbejdspartnere. Der findes dog sider, der umiddelbart ikke deler deres indsamlede oplysninger, derfor kan det betale sig at holde øjnene åbne som bilejer, hvis ikke man ønsker at blive kontaktet, men selv ønsker at tage kontakt om muligt interessante tilbud.

Fælles for alle prissammenligningstjenester er, at disse guider forbrugerne igennem deres systemer, lige fra starten hvor man oftest vil blive bedt om at oplyse nummerpladen på bilen, eller andre relevante oplysninger om denne. Det er også muligt at kunne stille spørgsmål på mange af prissammenligningstjenesterne, der er mange begreber og nye ord, man skal holde styr på, hvis det er første gang man selv kaster sig ud i projektet om at få en billigere bilforsikring.

Hold øjnene åbne i jagten på en ny bilforsikring.

Hvis man blot ønsker den billigste bilforsikring på markedet gælder det om at holde øjnene åbne når man shopper rundt på nettet, der er mange faktorer som spiller ind når udregningen af ens nye bilforsikring finder sted. De mest kendte tips til en billigere bilforsikring er at skære den helt ind til benet, hvis man er ung og har købt en gammel bil, der kun har et år til syn behøver man måske ikke kaskoforsikringen, der dækker skader forvoldt på egen bil, brandskader eller tyveri.

Ligeledes er der mange andre ekstra tilbud man kan fravælge sin bilforsikring for at gøre den billigere, alle disse valg skal dog gennemtænkes så man ikke står i en situation, hvor man hidser sig op over at have fravalgt vejhjælp eller førerforsikring. Dog er det hos de fleste forsikringsselskaber (fx. Next) altid muligt at tilvælge disse ekstra services senere hen i forløbet, det forhøjer omkostningerne på ens bilforsikring, men det kan være dét værd for nogle. Installation af sikkerhedsudstyr i bilen som f.eks. startspærre eller ratlås kan være små foranstaltninger, der gør at ens bilforsikring bliver mere økonomisk overskuelig.