Kom godt fra start med et online regnskabsprogram

Er du iværksætter, og har netop indledt et eventyr udi den selvstændige verden, eller har du været i branchen i flere år, så læs med her. Dét at være selvstændig er nemlig et stort arbejde, som indeholder mange forskelligartede arbejdsopgaver hver dag.

En tung post blandt arbejdsopgaverne er bogføring og regnskab. Som selvstændigt erhvervsdrivende er det ikke sikkert, at du har råd til at ansætte en bogholder, i hvert fald ikke de første par år. Eller måske holder du bare af selv at have en føling med økonomien i dit firma. Hvad end årsagen er, kan du gøre din arbejdsgang en del lettere ved at anskaffe dig et online regnskabsprogram.

Der er dukket mange forskellige udbydere af online regnskabsprogrammer op indenfor de seneste par år. Alle regnskabsprogrammerne er udviklet og målrettet forskellige erhverv og segmenter. Denne artikel har til formål at guide dig til dét af de online regnskabsprogrammer, der vil give dig og din virksomhed mest mulig glæde.

Et let og overskueligt online regnskabsprogram

Styrer du en lille virksomhed, som enten er enkeltmandsbaseret eller kun har få medarbejdere, har du ikke brug for et stort og indviklet regnskabsprogram. Hvis du aldrig nogensinde beskæftiget dig med regnskab før, er det også en god idé med et simpelt og overskueligt ét af slagsen. I denne kategori finder du bl.a. Billy og Simpelt Regnskab.

Billy er et program, der henvender sig til små og mellemstore virksomheder samt webshops. Billy kommer i én version, Premium, til 145 kr. i måneden ved køb af årsabonnement. Der er ingen begrænsning på antal brugere, og så udemærker Billy sig ved at have support alle ugens dage på både telefon, mail og chat.

Simpelt Regnskab egner sig særdeles godt til freelancere samt selvstændige uden ansatte. Samtidig er dette online regnskabsprogram ét af de billigste på markedet til kun 89 kr. i måneden. Simpelt Regnskab har telefonsupport alle hverdage samt support på mail.

Begge regnskabsprogrammer giver dig hurtigt og nemt et klart overblik over dit regnskab og har undladt de regnskabsmæssige komponenter, som man ikke har brug for i en lille virksomhed. Dette letter regnskabsprocessen for den uerfarne, fordi der ikke er en masse forvirrende funktioner ind over.

Begge designs er meget simple og nemme at navigere rundt i, så du hele tiden har en god føling med sit regnskab. Desuden kan man tage regnskabet med på farten ved hjælp af en app på sin mobiltelefon.

Online regnskabsprogrammer til de mere erfarne

I denne kategori finder du regnskabsprogrammer som Dinero, E-conomic og Dynaccount. Disse online regnskabsprogrammer henvender sig fint til den mere erfarne erhvervsdrivende, som har haft hænderne i regnskab før. Desuden er disse programmer rigtig gode, hvis du gerne vil starte simpelt og kunne bygge på med funktioner og tilvalg hen ad vejen.

Dinero har i høj grad været en favorit, fordi man kan få en gratis version af programmet. Det henvender sig i høj grad til selvstændige samt webshops. Dineros PRO-version koster 165 kr. i måneden og tilbyder support på både mail og chat alle ugens dage.

E-Conomic er nok det mest fuldførte online regnskabsprogram set fra en professionel synsvinkel. Mange bogholdere og revisorer foretrækker E-Conomic, da det indeholder mange af de lidt mere indviklede funktioner, som en helt grøn iværksætter hverken kender til eller har behov for. E-Conomics hovedversion koster 169 kr. månedligt og tilbyder support på både mail, chat og telefon.

Dynaccount er god til mellemstore virksomheder og webshops. Programmet koster 133 kr. om måneden og har support på mail 24 timer i døgnet samt telefonisk support. Programmet udemærker sig ved at have et lækkert design, som letter regnskabsprocessen for iværksætteren.

Få et overblik over mulighederne

Markedet for online regnskabsprogrammer er ekspanderet voldsomt indenfor de seneste par år. Er du i tvivl om, hvilket program, der passer bedst til dine behov, kan du med fordel undersøge sagen på nettet. Her findes der flere sider og en del bloggere, der har skrevet nogle fine artikler om de forskellige online regnskabsprogrammer. Du kan også finde sider, hvor du kan sammenligne de forskellige programmer side om side, så du hurtigt får et overblik over, hvad programmerne hver især tilbyder. Så er der bedre tid til at koncentrere sig om de arbejdsopgaver, som du virkelig brænder for.